"A gyógyulás nem a felépülésről, hanem a felfedezésről szól. Felfedezni a reményt a reménytelenségben, rátalálni egy válaszra ott, ahol látszólag semmiféle válasz nincs, ráébredni, hogy nem az számít, ami történik - hanem az, hogy mihez kezdesz vele." - Edith Eva Eger: A döntés

Bemutatkozás

Molnár Szilvia vagyok,

okleveles pszichológus, hyperérzékenység kutató, művészetterapeuta jelölt, egy tinédzser és egy felnőtt gyermek anyukája.

Pszichológus diplomámat Klinikai- és Egészségpszichológia szakirányon szereztem.

Az emberi lélek esszenciája az, ami már egészen fiatal korom óta mélyen foglalkoztat. Amolyan transzperszonális útkeresőnek tartom magam, aki maga is komoly traumákon ment keresztül az életében. A saját életem kihívásai, nehézségei segítenek abban, hogy mély együttérzéssel tudjak fordulni a hozzám forduló emberekhez. Keresem a válaszokat a bennem kavargó millió kérdésre, és arra, hogy mi emberek hogyan tudunk egymással méltóságban, szeretetben, megértésben, őszintén, összetartva együtt élni, megélni a pillanatokat, a mindennapokat a maguk teljességében. Minden ember boldogságra vágyik, amelynek alapja az emberi kapcsolatainkban, a feltétlen szeretetben és a megélt belső biztonságban rejlik. Ezek alakítása, fejlesztése egy életen át tartó szép folyamat lehet mindannyiunk számára. Hiszek abban, hogy soha nem késő elkezdeni változtatni életünkön. Ahhoz azonban, hogy a vágyott céljainkat elérjük, hogy tanuljunk a korábbi kudarcainkból, lelkünk mélyére kell ásni, fel kell tárni, el kell engedni, át kell keretezni azokat az ismétlődő automatikus működési módokat, rögzült mintákat, amelyek már nem szolgálják lelki egészségünket. Az ehhez szükséges, néha sírással, néha kacagással teli önismereti munkát nem lehet megspórolni, mert ezen keresztül tudunk csak változni, fejlődni, megérteni, hogy miért tart ott az életünk, ahol éppen vagyunk, és ez fog segíteni minket abban, hogy a megértésen, feldolgozáson keresztül újraalkotott kapcsolatainkat, életünket mélyebb értelemmel tölthessük meg. Ebben a munkában tudom Önt pszichológusként támogatni, megtartani, segíteni, olyan légkörben, ahol szégyen és tabuk nélkül oszthatja meg velem legmélyebb érzéseit, gondolatait is.  

Saját többéves egyéni és csoportos önismereti munkám során lehetőségem volt többféle hatékony pszichológiai módszerrel megismerkedni, amelyek tapasztalatait beépítem a munkámba. Ide tartozik az Autogén tréning, Fókusz-terápia, NLP, Analitikus Testpszichoterápia, DREAM-terápia. Meghatározó élménye és tapasztalata életemnek, hogy részt vehetek Brandon Bays THE JOURNEY Practitioner (Belső utazás) nemzetközi több lépcsős képzésében, amely hatalmas tapasztalatát és tudásanyagát beépítem a pszichológusi munkámba. Ezen módszer segítségével olyan korábbi, akár egészen kisgyerekkori elfojtott emlékekhez, traumákhoz férhetünk hozzá, és alakíthatjuk át oly módon azokat, hogy azok már nem fognak akadályozni, korlátozni minket életünkben. Mind érzelmileg, mind fizikailag, akár pszichoszomatikus betegségekből is meggyógyulhatunk azáltal, hogy alámerülünk a tudat alatt tárolt világunk képeihez, lenyomataihoz, és szeretettel, megértéssel, megbocsátással kezelhetővé, elengedhetővé tesszük azokat. Egyszerűen olyan tartalmakat dolgozunk fel, amelyekhez a szavakon keresztül soha nem lenne hozzáférésünk. Tudatalatti működésük kihat az egész életünkre, érzelmeinkre, viselkedésünkre, ismétlődő, önmagunkat korlátozó működési módjainkra, káros szokásainkra, testi- fizikai egészségünkre. A belső utazással kombinált pszichológiai tanácsadás, nagyban felgyorsítja a kliensekkel való közös munkát, a mögöttes tartalmak megértése automatikusan, katarzis-szerűen, spontán következik be.

Korábban egy 8 évfolyamos budapesti gimnáziumban dolgozom iskolapszichológusként 12-19 éves korosztállyal, amely egyrészt egy kihívásokkal teli nagyon komplex munka, másrészről a tinik őszintesége, lelki tisztasága, természetes lázadása, botladozó útkeresése nagyon sok szép közös élményhez, megéléséhez és megértéshez visz minket, ahol az én szívemet is melegség járja át, amikor látom, hogy a közös munka eredményeként egy érzékeny, visszahúzódó, esetleg traumatizált gyermeknek is lehetősége van arra, hogy teljesebb, boldogabb jövőt építsen magának. Munkám során felnőttekkel és kamaszokkal egyaránt foglalkozom.

Hosszú évekig éltem családommal Németországban, ismerem a külföldi magyarok életét, érzéseit, a külhoni magyarok nehézségeit, ezért szeretettel várom kinti honfitársaimat is online tanácsadásra

Érzékeny nő, társ és anya révén különösen érdekel minden dolog, amely az emberi érzékenységgel, és annak hátterével kapcsolatos. Így kezdtem el foglalkozni Magyarországon először a hyperézékenység, (High Sensory Processing Sensitivity) jelenségének a tanulmányozásával, tudományos kutatásával. Minden érzékeny ember számára fontos, hogy képes legyen felismerni a saját viselkedése, érzései mögött megbújó esetleges hyperérzékenységét, amely - a kutatások mai értelmében - egy normális személyiségvonás, és az emberek kb. 20%-át érinti. A hyperérzékeny, (köznyelvben szuperérzékeny) emberek támogatása, edukálása kiemelten fontos számomra a munkám során.

Fontos része az életemnek a művészet, az alkotás. Hobbiként kézműves kerámia étkészleteket, dekorokat tervezek saját márkanév alatt ( https://www.sofieshome.com/ ). Az az alkotó folyamat, ahogy egy darab sáros földből, anyagból létrehozunk egy selymes, fényes dekoratív tárgyat, amit jó érzés minden nap kézbe venni,  nagyon mély szimbolikával él bennem. Hiszek a művészet, az alkotás gyógyító erejében, ahogy akár a zene-, vers-, mesehallgatáson, a spontán megfestett, megrajzolt képeken keresztül egyre mélyebben tudunk kapcsolódni önmagunkhoz, azokhoz tudatalatti tartalmakhoz, amelyek magas százalékban meghatározzák, és irányítják mindennapi gondolkodásainkat, viselkedésünket. Ezért is kezdtem el tanulni a Katarzisz Komplex Tematikus Művészetterápiás módszer akkreditált képzésén, amely az analitikus pszichológiára és az analitikusan orientált csoportterápiára épül. Tanulmányaim alapján jogosult vagyok a művészetterápiás eszközökkel dolgozó csoport vezetésére.

Várom Önt szeretettel egyéni, személyes, vagy igény szerint online pszichológusi konzultációra!

© 2019 Pszichologushoz_megyek  Budapest Tel.: +36 70 410 95 06
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!